Llistat

d’animals

per adoptar

REQUISITS A TENIR EN COMPTE

Informació pels adoptants

Temps i atenció

Les mascotes requereixen de temps i atenció diària. Necessiten ser alimentades, passejades, jugar i rebre afecte i atenció per part dels amos. És important dedicar-los temps i proporcionar-los una interacció adequada.

Cura de la salut

Tant els gossos com els gats necessiten atenció veterinària regular. Això inclou visites periòdiques al veterinari per a vacunes, revisions de salut i cura preventiva, així com atendre qualsevol malaltia o lesió que puguin tenir.

Alimentació adequada

És essencial proporcionar una alimentació equilibrada i adequada a les seves necessitats específiques. Això implica conèixer quin tipus daliments són els més adequats per a la seva espècie, raça, edat i condicions particulars.

Exercici i estimulació

Els gossos i els gats necessiten exercici regular per mantenir-se saludables i feliços. A més, requereixen estímuls mentals, com ara joguines interactives o jocs d’intel·ligència, per evitar l’avorriment i el comportament destructiu.

Higiene i cura

És important mantenir una bona higiene per a les mascotes. Això inclou proporcionar-los un lloc net per dormir, banyar-los regularment segons les necessitats de la seva espècie, raspallar-ne el pelatge i mantenir les ungles curtes.

Educació i entrenament

Tant els gossos com els gats necessiten ser educats i entrenats adequadament. Això implica ensenyar-los normes bàsiques de comportament, com fer les seves necessitats al lloc adequat i obeir ordres bàsiques.

Costos associats

Tenir una mascota implica despeses econòmiques. A més dels aliments, s’han de considerar els costos relacionats amb l’atenció veterinària, la compra de joguines, accessoris i altres subministraments necessaris per tenir-ne cura.

Responsabilitat a llarg termini

En adoptar una mascota, és important tenir en compte que estaràs assumint una responsabilitat a llarg termini. Els gossos viuen de mitjana entre 10 i 15 anys, mentre que els gats poden viure fins a 20 anys o més. Has d’estar preparat per cuidar i atendre la teva mascota durant tota la vida.

Adaptació al teu estil de vida

Abans d’adoptar una mascota considera si la seva espècie, raça i necessitats s’adapten al teu estil de vida. Algunes races de gossos requereixen més exercici i estimulació que d’altres, mentre que alguns gats són més independents que d’altres. Assegureu-vos que podeu proporcionar-vos l’ambient i l’atenció adequats.

Compromís emocional

Tenir una mascota implica un compromís emocional. Has d’estar disposat a brindar-los amor, cura i atenció, fins i tot en moments difícils. Les mascotes poden ser una font d’alegria i companyia, però també requeriran el teu suport i afecte.

Recordeu que adoptar una mascota és una decisió important i que requereix una avaluació honesta de les teves capacitats, recursos i estil de vida.

Assegureu-vos d’estar completament preparat per assumir les responsabilitats que comporta abans de prendre la decisió d’adoptar.

ANIMALS PER ADOPTAR

Llistat d’animals

 

Cada dia arriben més animals que han estat abandonats a les nostres instal·lacions. Si t’estàs plantejant adoptar, vine a veure’ls a les nostres instal·lacions o consulta al llistat següent tots els gossos que estan buscant una nova llar.

Decret llei 243/1994. En el moment de l’adopció, el lliurament d’un animal de companyia haurà d’anar acompanyat d’un document de cessió on constin les dades del centre donant, les dades de l’animal, el compromís de la persona que adopta l’animal de responsabilitzar-se de l’animal adoptat i les despeses de prevenció sanitària, d’identificació i d’esterilització. En cas que l’animal, per qualsevol circumstància no estigués esterilitzat, la persona adoptant es compromet a no posar cap inconvenient per portar-la a terme, en cas contrari l’A.P.A Rodamon actuaria en conseqüència retirant l’animal. Preu: 195 eu

ÚLTIMS ANIMALS

Estàs preparat per adoptar?

Adoptar és una decisió important que canviarà la teva vida i la de la teva família. T’assessorem per ajudar-te a escollir l’animal que s’adapta millor a les teves necessitats.